top of page

PROGRAMMA

2 dagen PLEZIER

voor jong & oud!

Zoals ieder jaar sluiten we het het BBQ-seizoen af met Belgium Fire & Food Festival. Beleef op Zaterdag 22 & Zondag 23 februari 2025 Locatie: OC De Kalen Dries, Meldertsebaan 2, 3560 Lummen hoe meer dan 10 BBQ teams de strijd aangaan voor felbegeerde podiumplaatsen. Ons familiefestival is gratis toegankelijk, met kinderanimatie, publieksdegustaties en een ambachtelijke markt.


Het terrein opent op zaterdag 22 februari om 12 uur voor diegenen die vroeg hun stand willen installeren. Vergeet niet om je foodbasket op te halen op 22 februari om 16 uur. Meer info volgt nog rond de feestelijke activiteiten op zaterdag. De teams die hun culinaire gerechten traag willen laten garen zijn alvast ah voorbereiden.

Wat betreft de Culinaire wedstrijd  geven we zondag 23 februari om 12u het startschot. Voor een jury met internationale chefs en bbq masters bereiden de teams wedstrijdgerechten in 4 verschillende gangen. De exacte hoofdingrediënten delen we later nog mee via onze socials. De ambacht van het vuur beheersen staat centraal. Enkel hout/houtskool BBQ's zijn dus toegelaten op het terrein.

Welk team mag van jou de publieksprijs naar huis nemen? Breng je stem uit voor de publieksprijs en maak kans op een Kamado Joe Jr. t.w.v. € 500. Om 18u maken we de winnaars van de wedstrijd én de winnaar van de bezoekersprijs bekend!

Degustaties

&

signature dishes

Jullie kunnen proeven van de meest verfijnde BBQ gerechten: De hele dag door presenteren de verschillende BBQ teams hun 'signature dish' en zijn er degustaties van de wedstrijdgerechten. 

Ambachtelijke markt

Zie verschillende ambachtslieden aan het werk, luister naar hun verhalen en proef van verse lokale specialiteiten! Hebben jullie al eens een echte ijzersmid, mandenvlechter aan het werk gezien? Of wil je zelf eens aan de slag met klei om je eigen potten te draaien? 

BELGIUM FIRE & FOOD FESTVAL

bottom of page