
Registreer je hier
Tijdens het festival kan jij met BARBECUE COINS stemmen voor welk team de publieksprijs in de wacht sleept. Vul het formuliertje hier in en kom naar de centrale bonnetjesstand om je coins op te halen!
Alle informatie die wij verzamelen wordt uitsluitend gebruikt voor communicatiedoeleinden van Belgium Fire Food Festival en wordt in geen geval met derden gedeeld. Door dit formulier in te dienen, verklaar je je akkoord met de wijze waarop wij informatie verzamelen en verwerken.
Festival informatie
Op ons Belgium Fire & Food Festival kan je heel wat dingen ontdekken en worden er 2 barbecue competities georganiseerd. Een overzicht:
Wedstrijd 1: Culinair
In de discipline "Culinair" nemen barbecue teams deel die 4 gerechten zullen bereiden op de barbecue op basis van vlees dat de organisatie hen aanlevert (via onze dierbare sponsors) en een groentenbasket. Zij mogen vervolgens hun creativiteit loslaten, allerlei kooktechnieken, sausjes, bijgerechtjes, ... aanwenden om 4 gerechten te presenteren die méér als restaurantwaardig zijn. Er zijn natuurlijk wel enkele spelregels zoals enkel gebruik van (houtskool) barbecues etc. De gerechten worden vervolgens anoniem door 2 jury teams geëvalueerd. In elke van de vier disciplines wordt een winnaar gekozen en een algemene winnaar wordt aangeduid die de beste bleek over de hele wedstrijd. Je kan deze culinaire teams typisch herkennen aan hun indrukwekkende barbecues en het zijn typisch 3-6 mensen die 1 team vormen
Wedstrijd 2: SCA
SCA staat voor Steak Cookoff Association. Dit is een wereldwijde organisatie die overal barbecue wedstrijden organiseert. Hier ligt de focus enkel en alleen op het vlees: pure perfectie - gaarheid, uitzicht, zelfs grill marks worden bekeken. Hier worden geen bijgerechten aangeleverd en ook geen sausjes. Er bestaan zeer veel disciplines en degene die wij organiseren is "steak" - dit betekent dat de teams die hieraan deelnemen slechts 1 doel voor ogen hebben: de perfecte steak bakken! Een eigen, SCA gecertifieerde, jury evalueert de gebakken steaks. Je kan deze teams herkennen aan typisch een kleinere barbecue en een kleiner tentje en/of een camperwagen. Zij reizen heel West-Europa af om op verschillende locaties deel te nemen en zo punten binnen het circuit te sprokkelen
Ambachten
Wij zetten naast barbecue teams ook graag enkele ambachten in de kijker. Dit zijn mensen uit de buurt die unieke creatieve skills bezitten die mooi passen bij wat BFFF wil uitdragen. In het verleden hebben we al smeden, olijfolieproducenten, pottenbakkers en zelfs brandblusapparaat-artiesten over de vloer gekregen!
Planning festival
-
09u00: Briefing + afhalen rook- en foodbasket
-
10u00: SCA: cooks meeting
-
11u00: Rondgang van de veldjury ivm hygiëne, veiligheid en netheid
-
11u00: SCA: steak selection
-
12u00: Start wedstrijd - stand finaal
​​​
-
14u00-14u30: Indienen gerecht 1 (culinair)
-
14u30: SCA indienen steak 1
-
15u00-15u30: Indienen gerecht 2 (culinair)
-
15u30: SCA indienen steak 2
-
16u00-16u30: Indienen gerecht 3 (culinair)
-
17u00-17u30: Indienen gerecht 4 (culinair)
​​
-
18u00: Prijsuitreiking
-
20u00: Start afbraak
-
22u00: Einde afbraak en wedstrijd.
BELGIUM FIRE & FOOD FESTVAL